Viikot 8-11: Kevät hiipii Osloon

Moi!



Onpas päässyt hiukan unohtumaan tämän blogin päivittäminen. Noh nytpä kerron teille hiukan viimeisen neljän viikon, eli käytännössä koko maaliskuun tapahtumista. En aio kerrata jokaista päivää vaan nostan sieltä sun täältä pari kohokohtaa, alkaen kuoron mökkireissusta

Hyttetur eli Kling Kokoksen mökkireissu

Elikkäs tuossa nelisen viikkoa sitten mentiin kuoroni kanssa viikonlopuksi mökkeilemään 35 hengen voimin. Itse olin myös hiukan järkkäämässä kyseistä viikonloppua, olin mukana suunnittelussa ja pidin pienen tutustumisleikin perjantai-iltana. Matka mökille oli hiukan pidemmän kaavan mukainen, ensin menimme metrolla päätepysäkille, siitä bussilla kymmenisen kilometriä, jonka jälkeen patikoimme ylämäkeen n. 5 km. Viikonlopun tavarat selässä ja pikkupakkasessa astmani meinasi ottaa lopputilin, mutta lopulta pääsimme kuin pääsimmekin mökille. Sinne päästyämme söimme yhdessä päivällistä ja muodostimme ryhmät, joissa viikonlopun aktiviteetteja suoritettaisiin.

Lauantaina pidimme normaalia pidemmän kuoroharjoituksen sekä ryhmissä toteutettavan rastiradan. Itse pidin rastia, jossa jokaisen joukkueen tuli rakentaa itselleen maskotti vaahtokarkeista, rautalangasta ja kepeistä. Tässä muunmuassa oman ryhmäni tuotos, valas nimeltä Henry.


Illemmalla pääsimme taas nauttimaan yhteisestä päivällisestä ja kilpailun loppuseremonioista. Mökissä olevien PA-kamojen ja discopallon ansiosta takkahuone muuntautui myös hyvin tanssilattiaksi. Pääsin myös pitkästä aikaa kunnolla saunomaan, asia jota olen ehkä eniten kaivannut Suomesta! Sunnuntai-aamun siivoamisen jälkeen patikoimme takaisin bussipysäkille, josta siirryimme kukin omiin koteihimme. Viikonloppuna reissu oli vallan onnistunut ja pääsin tutustumaan uusiin mukaviin ihmisiin!

Kuoronjohto-debyytti

Pääsin myös ensimmäistä kertaa "johtamaan" kuoroa keikalla. Kyseessä oli pieni kahden laulun esittäminen psykologian laitoksen urapäivässä ja oma panokseni oli kuoron äänen avaaminen ja itse esityksessä kuoron "laittaminen liikkeelle" antamalla lähtö-ääni ja tempo. En siis huitonut varsinaisesti kuoron edessä, mutta kokemus se oli tämäkin. Ehkä se kuoronjohtajan ura tästä vielä urkenee!

Laskettelua!

Kävin myös ensimmäistä kertaa moneen vuoteen laskettelemassa! Läheisessä Vinterparkissa pääsee opiskelijana perjantaisin puoleen hintaan rinteeseen, joten otin yhtenä aurinkoisena perjantaina tilaisuudesta vaarin, kävin lainaamassa ilmaiseksi lasketteluvälineet niitä vuokraavasta Frigosta ja hyppäsin metroon. Keli ei olisi voinut olla yhtään parempi, aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja lumi oli täydellistä. Tässä pari otosta rinteen huipulta.


Melkoiset oli maisemat

Pakollinen selfie
Muutaman tunnin rinteessä laskeskelun jälkeen soitin myös videopuhelun Suomen kavereille, Eliakselle ja Säteelle, ja oli se Alvakin siinä puhelussa hetken mukana. Helpotti taas hiukan koti-ikävää päästä porisemaan jonninjoutavia kavereitten kanssa suomeksi.

Kevät saapuu Osloon

Ja viimeiseksi vielä haluan hiukan hehkuttaa sitä, kuinka alkaa näyttää siltä, että kevät on saapumassa Osloon. Viimeisen viikon aikana aurinko on paistanut ja lämpötilat alkaa olla plussan puolella. Sen kunniaksi (ja muun tekemisen puutteessa) olen käynyt parin viime päivän aikana kävelemässä ympäri Osloa nauttimassa säästä. Nyt on tarkastettu sekä Gamle Oslo, Akershusin linnake, Hovedoyan saari ja yksi upeimmista näkemistäni auringonlaskuista Grefsenkollenilla. Tässä kuvamateriaalia näistä kävelyretkistä.

Gamle Oslo

Oslon satamaa Akershusin linnakkeesta nähtynä
Pakollinen selfie
Keväinen Hovedoya

Löytyi sieltä myös tuollaiset rauniotkin

Lähdin seikkailulle metsään

Ja päädyin kiertämään rannikkoa
Upea sää jatkui matkalla Grefsenkollenille

Huikea näkymä koko Osloon huipulta

Ja mieletön auringonlasku

Vaikka lunta vielä maassa onkin, kyllä se kevät sieltä itsepintaisesti puskee tulemaan. Näihin tunnelmiin jätän teidät tällä kertaa, nyt kun opiskeluhommatkin alkaa painaa päälle, tulee nämä blogipostaukset olemaan hiukan harvemmassa. Mutta päivittelen tänne sitä mukaa kun muistan ja milloin jotain mielenkiintoista tapahtuu.

Ensi kertaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikko 14: SUOMI!!

Viikot 15-21: Norja jääköön taa

Viikko 7: Tromssa