Viikko 14: SUOMI!!

Moikkelis!

Kuten useimmat tätä blogia seuraavat tietävätkin, vierailin viime viikolla takaisin Suomessa, tarkemmin ottaen Jyväskylässä. Pääsyyni tälle vierailulle oli ainejärjestöni Pedaalin 25-vuotis vuosijuhlat ja olipahan pippalot! Siinä sivussa tietysti pääsi näkemään kavereita, joita olikin jo ehtinyt tulla hiukan ikävä. Koko viikko oli kyllä huikea, näillä eväillä jaksaa taas täällä Norjassa porskuttaa viimeisen puolitoistakuukautisen.

Kolme kuukautta toisessa maassa asuminen aiheutti kuitenkin jo jonkinlaisen käänteisen kulttuurishokin saavuttuani Helsinki-Vantaan lentokentälle. Oli hämmentävää, kun ympärillä puhuttiinkin kieltä jota ymmärsin, ihmisille ei tarvinnut ensimmäiseksi sanoa "Sorry, I don't speak Norwegian" ja kaupassa hinnat olivat euroissa. Oli myös aluksi hiukan hämmentävää nähdä kaikkia ystäviä, koska vaikka heiltä kuulee terveisiä somen välityksellä, on aivan eri asia tavata heitä taas "luonnossa". Oli kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, kuin en olisi ollut lainkaan poissa Jyväskylästä, siis täysin hyvässä mielessä. Se oli samaan aikaan hämmentävää ja mukavaa.

Mutta nyt niihin vuosijuhliin. Minähän tottakai otin vielä järjestääkseni soittokamojen roudauksen organisoinnin juhlapaikalle ja takaisin, vastuuta kun en ilmiselvästi osaa vältellä. Onneksi kuitenkin sain avukseni hyvän porukan, eikä minun tarvinnut hirveämmin stressata aiheesta. Itse juhla oli todella mukava, eikä muuttunut pönöttämiseksi, vaikka alussa kuuntelimmekin vajaan tunnin puheita. Itsekin pääsin seisomaan lavalle henkisenä tukena KMOn puheenjohtajan Jounin pitäessä puhettaan. Puheiden jälkeen saimme todella laadukkaan kolmen ruokalajin illallisen, jonka lomassa kuulimme sekä tänä keväänä perustettua Mieskuoroa, fuksien bilekuoroa Rubatoa, että Mariusta ja hänen omia biisejään. Illallisen jälkeen pääsin kuulemaan myös yhtä lapsuuden haavettani, nimittäin Muumimusiikkia livenä!! Tuikan Tommi oli laittanut kasaan huikean bändin, joka laittoi illan tanssivaihteen päälle todella hienosti. Muumien perään perinteistä tanssimusiikkia tarjoili Agentsiat ja oma kamubilebändini Takapotku sai kunnian kruunata hienon illan. Olipahan taas hienoa päästä soittamaan kivaa musiikkia kivojen ihmisten kanssa, toivottavasti (miltei) samalla kokoonpanolla jatketaan kamuhommia Kaustisilla!

Mutta nyt niitä kuvia kyseisestä illasta:

Juhlassa esiintyi Niklas Taanilan johtama Mieskuoro. Kuva Petra Helanen
Meidän negatiivisten kolmosten edustus juhlilla. Kuva Petra Helanen

Sama poppoo vielä vähän vakavemmin. Kuva Petra Helanen

Saatiin myös KääpiöJengi kasaan pitkästä aikaa. Kuva Petra Helanen
Myös KMOn hallituksesta oli mukava edustus. Kuva Petra Helanen
Koko juhlakansa saatiin kuin saatiinkin mahtumaan portaikkoon. Kuva Petra Helanen
Ja pitihän sitä kaikenlaista soitinta saada taas lavalle tungettua. Kuva Petra Helanen
5/6-osaa Retrohelmasta illan alkuvaiheilla. Kuva Anna Pitkänen

Ja samasta poppoosta vielä tyylikäs "poikabändiposeeraus". Kuva Anna Pitkänen

Loppuillasta saatiin myös Anneli paikalle täydentämään Retrohelma täysiin mittoihinsa. Kuva Jaakko Örmälä
Kansanmusiikkiyhtye Takapotku soiton tuoskinnassa. Kuva Väinö Huhtanen

Komppisektio tarjoili takapotkuja toisen eteen. Kuva Väinö Huhtanen

Kansanmusa saikin piirit ja rivit muodostumaan aika spontaanisti. Kuva Väinö Huhtanen

Kuten kuvista tulee ilmi, oli juhla melkoista lystiä. Kyllä kannatti sen takia Norjasta asti tulla Pedaalia juhlistamaan. Olen äärimmäisen kiitollinen, että saan olla osa tällaista ainejärjestöä, tällaista perhettä. En vaihtaisi Pedaalia mihinkään. #pedaalirakkaus.

Sunnuntaina vietimme vielä silliksiä Musicalla rennosti jammaillen ja sohvilla makoillen. Samana iltana Onnibus vei vielä minut Säteen ja Juhanan lattialle nukkumaan yhdeksi yöksi ja maanantai-iltana Norwegian lennätti minut takaisin Osloon. Koko reissun voi kiteyttää tähän kuvaan, joka otettiis silliksiltä sunnuntaina. Sen tunnelmiin jätän teidät tällä kertaa.


Ha det!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikot 15-21: Norja jääköön taa

Viikko 7: Tromssa