Viikot 12 ja 13: Viimeinen luento Oslossa

Moikkelis moi!

Niin se vaan on aika vierähtänyt siihen pisteeseen että viimeinenkin luento omalta osaltani on nyt ohi Oslossa. Huomenna lähden käymään Suomessa viettämässä ainejärjestöni Pedaalin 25v-vuosijuhlia. Nyt on enää kirjoitettavana semmoiset "vain" 30 sivua esseitä ja oma akateeminen lukukauteni olisi täällä ohi. Tässä kuitenkin hiukan muitakin kuulumisia viimeisen kahden viikon ajalta:

Pääsiäisloma

Viime blogipostaus tuli pääsiäisloman keskeltä, ja loppuloma menikin hyvin samankaltaisissa tunnelmissa. Kiertelin hiukan lisää Osloa ja vietin laatuaikaa Netflixin kanssa. Pari kuvaa sain kuitenkin vielä näpsittyä.



Akerselvan joki, joka kulkee läpi Oslon

Löysin sen rannalta myös ankka-kaverin

Oslo on täynnä tämänkaltaisia puutaloja, joita löytyy yllättävän läheltä keskustaa

Pakollinen selfie kuninkaanlinnasta

Kevät!!

Viime viikosta alkaen on kevät ja sen tuomat säät tulleet rytisemällä Osloon. Parhaimmillaan lämpötilat ovat nousseet yli +15 asteen, joten ollaan oltu jo melkein kesäkeleissä. Lunta ei luonnollisesti siis ole enää missään ja se onkin odotettua poikkeuksellisen pitkän talven jälkeen. Valokuvia ei valitettavasti tullut otettua näistä keleistä, mutta tuli kerran jos toisenkin käveltyä kampukselle, kun sää oli pitkästä aikaa todella lämmin.

Kuoroviikonloppu

Viimesenä, muttei vähäisempänä, osallistuimme kuoroni Kling Kokoksen kanssa viime viikonloppuna Mentorordningeniin, vapaasti käännettynä Mentori-viikonloppuun. Kyseessä oli siis neljän kuoron yhteisharjoitusviikonloppu, jonka kunkin kuoron kuoronjohtajat ja heidän Mentorinsa, joka ohjaa heitä johtamisessa, olivat meille järjestäneet. Lauloimme siis hyvin paljon lauantaina ja sunnuntaina neljän eri kuoronjohtajan johtamana, ääneni ei ole hetkeen ollut niin väsynyt kuin se oli sunnuntai-iltapäivänä. Oli kuitenkin todella mielenkiintoista seurata eri johtajien työskentelytapoja ja samalla nauttia todella upealta kuulostavasta yhteiskuorosta.

Samalla lauantaina osa porukasta menivät Oslon oopperatalolle tekemään uutta maailmanennätystä. Paikalla oli n. 3000 ihmisen kuoro, jolla rikottiin ennätys suurimmasta kuorosta. Menimme myös seuraamaan kyseistä tapahtumaa ja kuulostihan se aika hienolta. Kuoroa säesti kaupunginorkesteri, jonka soitto oopperatalon sisältä toistettiin ulos ja kapellimestarin kuva näkyi suurella screenillä. Tässä kuva tapahtumasta, josta voi saada hiukan käsitystä kuoron koosta.

Edustalla katsojajoukkoa, itse kuoro taustalla
Hyvin kuorotäyteinen viikonloppu siis.

Tämmöistä tällä kertaa, seuraavassa postauksessa kerron mitä Suomeen ja Jyväskylään kuuluu näin kolmen kuukauden jälkeen.

Ha det!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikko 14: SUOMI!!

Viikot 15-21: Norja jääköön taa

Viikko 7: Tromssa